Di 12: Het ‘nieuwe’ normaal?

De anderhalvemetersamenleving, dit is waarschijnlijk de gebeurtenis waarover wij gaan vertellen aan onze kleinkinderen. Momenteel zitten we voor de tweede coronagolf, tenminste dat denk ik. In mijn omgeving lijkt Corona niet meer het meest besproken onderwerp te zijn, en hebben mensen geen zin meer om hierover te praten: coronamoe.

Als ik om me heen kijk begeef ik me eerder in het ‘oude’ normaal: een groepje vriendinnen lopen gearmd naar het strand, tijdens zelfverdedigingssporten mogen we elkaar weer aanraken, en in steden zijn weer grote mensenmassa’s te zien. Vooral de aanwezigheid van desinfecterende gel, vochtige doekjes en mondkapjes, behoren tot deze nieuwe realiteit. Verder lijkt alles weer ‘normaal’.

Terwijl ik rond 12:00 in een te drukke trein zit doet een gepensioneerd echtpaar hun mondkapjes naar beneden om een broodje te eten. Ik wil er wat van zeggen maar doe dit niet. We worden wel weer op onze vingers getikt door Rutte, want ik heb zo’n voorgevoel dat hij dit vanavond gaat doen. De vooraankondiging van de tweede golf (?), waarin we niet meer gearmd naar het strand kunnen lopen.