Di 11: Een kern van waarheid

Anders loop je weg

Mijn buurman

Mijn buurman gaat zijn hond uitlaten, terwijl hij het poortje dichtdoet roept hij naar zijn vrouw:”Anders loop je weg”.

-Geen reactie-

Zit hier een kern van waarheid in? Of is ze gewend geraakt aan dit soort grapjes? Dit waren mijn eerste gedachtes na het horen van deze korte conversatie. Toch is dit echtpaar al eeuwen samen (tenminste, dat is mijn aanname) en laat dit juist zien dat niet alles perfect hoeft te zijn in een relatie. Of ze hadden samen een telepatisch momentje waar ik geen onderdeel van uitmaakte.

Deze situatie doet me erg denken aan een verhaal dat ik een aantal maanden geleden hoorde. De hoofdrolspelers zijn een jong stel (J & A) die ongeveer drie maanden samen zijn. Hij (J) is verkikkerd op een mediapersoonlijkheid, en is iets te open over hoe aantrekkelijk hij haar vindt. Zij (A) lijkt totaal niet op deze tv-kokkin en vindt het niet leuk als J met een verliefde blik vertelt hoe charmant hij haar vindt. Daardoor heeft A het gevoel dat J haar misschien beter kan inruilen voor een meisje met de uiterlijke kenmerken waar hij op valt. Waarschijnlijk zit hier een kern van waarheid in!?

Mijn tip aan hem: Vergeet niet het poortje dicht te doen, anders loopt ze weg.

Tip van The Beatles:
“Try to see it my way
Do I have to keep on talking till I can’t go on?
While you see it your way
Run the risk of knowing that our love may soon be gone”