Za 10: Forest Psy

Voor dit blogbericht heb ik via Every Noise kennisgemaakt met de muziekgenre Forest Psy. Vandaag gaan we hier samen naar luisteren.

Dit genre is een Scandinavische versie van Dark Psy. Door gebruik te maken van samples uit voornamelijk horror- en sciencefictionfilms creëren ze een bepaalde sfeer. Forest Psy neemt je mee naar een donker bos waarbij onder andere geritsel te horen is. Ze vallen beide onder het genre psychedelic trance, een elektronische muziekvorm met veel vertakkingen.

Aanbevolen artiesten: Merkaba, Ajja, PsiloCybian, Spirit Architect, en Outside The Universe.

Conclusie: Muziek wordt echt een beleving, waarbij de (sfeer en geluiden uit de) natuur een grote rol speelt. Het is altijd interessant om naar kunstzinnige genres te luisteren. Vooral omdat ze afwijken (structuur en geluid) van de popmuziek waar we vooral bekend mee zijn.