Di 10: De groene boei

Het zijn tropische temperaturen vandaag; Het is eigenlijk te warm om iets te doen. Na een dagje zweten is het heerlijk om in het water te plonzen.

Na een korte wandeling van ongeveer vijf minuten zijn we aangekomen bij het strandje. Ik doe de sleutels in mijn linkerschoen, een voor de hand liggende plek, toch gaat dit altijd goed. Voorzichtig zetten we de eerste stappen in het Haringvliet, totdat we vinden dat het tijd wordt om kopje onder te gaan. We verlaten het ‘veilige’ gebied, dat aangegeven is met rode en witte ballen. In de verte is hij al te zien: de groene boei. Het voelt als een traditie om hem elke zomer even aan te tikken.

Het doel is bereikt, we zwemmen terug naar het vaste land, en laten onze vriend achter. Waarschijnlijk krijgt hij deze zomer meer bezoek, de groene boei is erg geliefd bij de bewoners van ons dorp, vooral als ze verkoeling nodig hebben. Daarnaast helpt hij verschillende boten met het vinden van de weg.