Do 8: “Succesvolle mensen hebben veel afspraken”

“Succesvolle mensen hebben veel afspraken”

zei hij, wijzend naar het lege kantoorpand van onze buren. Vanwege zijn politieke acties met landelijk bereik moest ik hem wel geloven. Tijdens deze periode ben ik dan ook naar verschillende ‘borrels’ geweest om de organisatie te vertegenwoordigen. Je gezicht laten zien, alsof je Coca-Cola bent, misschien is dat een betere verwoording.

Natuurlijk blijft ‘succesvol’ een abstract begrip. Zelf associeer ik het vooral met de keren dat ik prijzen in ontvangst mocht nemen op conferenties en congressen. Ook dan geldt de uitspraak: Bekend maakt bemind. In 2018 won ik de onderscheiding ‘Best PechaKucha Presentation’ bij de internationale conferentie BOBCATSSS. De winnaar was gekozen door een onafhankelijke anonieme jury op basis van …? Naast een mooi document dat ondertekend is door professors, heb ik nooit een juryrapport gekregen. Wat zijn de linkjes die er mogelijk voor gezorgd hebben dat ze voor mijn presentatie hebben gekozen? Een liefdesrelatie met de hoofdorganisator in 2015, ik was zelf organisator van BOBCATSSS 2019 (hierdoor had ik veel afspraken), en ik had contact met de studenten uit Parijs, die goed vertegenwoordigd waren. Ik was zowel zakelijk als persoonlijk betrokken bij de conferentie, en had het vermoeden dat de Franse universiteit de ‘beste’ PechaKucha uitkozen; Ik stond dus goed op de radar.

Succesvolle mensen hebben dus veel afspraken en kennen veel mensen in het werkveld.

Of ze zijn gewoon goed in wat ze doen, en ik had ‘echt’ de ‘Best PechaKucha Presentation’. Ik denk dat het een combinatie van beide is waarbij aanwezigheid een belangrijke rol speelt.

PS Mocht je dit bericht op één of andere manier vinden en vertalen in het Lets: Sveika!