Za 7: Funky Breaks

Door gebruik te maken van de site Every Noise heb ik kennisgemaakt met het genre Funky Breaks. Vandaag gaan we samen naar een aantal nummers luisteren en onze muzikale kennis uitbreiden.

Laten we beginnen met de muziekstijl Funk. Klik hier, hier of hier om er even in te komen. Als het goed is ben je nu warm gedraaid; Dan ben je klaar voor de volgende stap.

Funky Breaks valt onder de elektronische dansmuziek (EDM) en onder Breakbeats: EDM ge├»nspireerd op Funk. Willen de informatiespecialisten hier even naar kijken? Wanneer je ‘Funky Breaks’ Googled komt ‘Breakbeats’ naar boven, maar zijn deze twee echt verwant? Dat ze beide een link hebben met Funk is duidelijk, toch zijn er grote verschillen te horen; De ‘EDM’ sound is subtieler aanwezig bij Funky Breaks. Daarnaast zijn ze allebei afzonderlijk te vinden op Every Noise.

PS ik heb het antwoord gevonden. Funky Breaks is Breakbeats uit Florida. Dit doet me een beetje aan wijnsoorten denken.

Muziek is ervaren dus laten we gaan luisteren: Basement Freaks, Timewarp Inc,, All Good Funk Alliance, en Dr Rubberfunk.

Ik vond het persoonlijk verfrissend om kennis te maken met een voor mij nieuw genre. Erg gaaf om moderne muziek te horen die geïnspireerd is door helden als James Brown.

Overtuigd?
Hier vind je alle Funky Breaks artiesten.