Di 7: Er klopt hier iets niet

Ze stonden naast elkaar te wachten bij de bushalte, een jongen en een meisje, zonder anderhalve meter afstand, Ongerust keek het meisje naar de tijd op haar telefoon; De bus was laat, maar dit was ik wel gewend door de wegwerkzaamheden bij deze halte. Nadat ze kort hadden overlegd belden ze allebei een bekende. Hij liep weg bij haar en creëerde zo privacy. In de verte kwam de bus er al aan en de personen aan de andere kant van de lijn werden hierover geïnformeerd.

Ik stapte als eerste in en zag hoe het meisje op een stoel vlakbij mij ging zitten. Hij koos voor een andere plek waardoor zij verward achterom keek. De gehele reis heeft ze een ongemakkelijke houding, alsof het een afwijzing was. Vlak voordat we Stad (bijnaam voor een klein dorpje) binnenrijden wordt er op het knopje gedrukt. Opnieuw kijkt ze met een vragende blik achterom. Het stel(?) stapt uit bij de molen, terwijl ik met veel vragen achterblijf in de bus.

Helaas zullen we nooit weten hoe dit verhaal afloopt. Daarnaast bestaat mijn versie hiervan alleen maar uit aannames.

PS Dit bericht is geschreven tijdens de coronacrisis waarin we anderhalve meter afstand hielden van elkaar.