Do 5: Iedereen is raar

Opeens zagen we allebei de trein een ander spoor binnenrijden. We hadden minstens één ding gemeen: onze eindbestemming. Na een kort sprintje waren we dan toch onderweg naar Rotterdam Alexander. Er waren een paar zinnen uitgewisseld waarna we apart een plekje zochten in de wagon.

Tijdens het uitchecken kwamen we elkaar weer tegen. Er ontstond een gesprek waarin vooral onze verschillen duidelijk werden. Pas als je met mensen praat die totaal anders zijn merk je dat ‘normaal’ niet bestaat. Iedereen heeft wel gedachten, gewoontes of keuzes gemaakt die raar zijn. Uiteindelijk bepaalt de massa de norm. Door uit je bubbel te breken en mensen daarbuiten te spreken ontdek je dat iedereen buiten de lijntjes kleurt; Iedereen op zijn eigen manier.

Terwijl ik mijn reis vervolg luister ik naar ‘Smalfilm’. Na de conversatie die ik vandaag gevoerd heb zou het best kunnen zijn dat deze personen echt bestaan.

PS Dit bericht is ook niet helemaal ‘normaal’ maar wat is er zo raar?

PS 2 ik koop en eet vrijwillig bamischijven