Do 4: Ansichtka.art

“The medium is the message”

Marshall McLuhan

Ansichtkaarten zijn speciaal. De zender heeft moeite gedaan om een kaartje te kopen, een persoonlijke boodschap te schrijven en hem te versturen. Dit medium lijkt vandaag de dag bijna niet meer gebruikt te worden. Naast mijn (groot)ouders heb ik weinig mensen een kaartje gestuurd en daar wil ik verandering in brengen.

Zou het niet leuk zijn om weer een lijstje adressen bij te houden in een boekje of onze telefoon? Zodat er af en toe een verrassing ligt op een deurmat; Het liefst onaangekondigd.

Op de pagina ansichtka.art plaats ik af en toe een bericht met een bijhorende foto. Deze ‘ansichtkaarten’ haal ik na drie dagen weer weg zodat je ze alleen kan zien wanneer je de site bewust bezoekt. Daarnaast ga ik ook persoonlijke kaartjes via de post sturen. Laat je adres achter via het formulier en wie weet komt er binnenkort een onverwachts kaartje door jouw brievenbus.

Vergeet Instagram, Facebook, en andere sociale media. Die likes geven je even een goed gevoel maar dat is niet te vergelijken met een postkaart die je jaren later weer terugvindt in de kast.