Do 3: Forgotify

Forgotify is een website voor nummers op Spotify waar niet of nauwelijks naar geluisterd wordt. Met één druk op de knop krijg je een ‘vergeten’ track voorgeschoteld. Voor dit blogbericht heb ik bijna drie uur op deze site gespendeerd om tien parels te vinden. De opbrengst vind je hieronder als linkjes en onderaan het bericht als afspeellijst.

  1. Aaa Battery – Robots in the sun
  2. Jimmy Keith & His Shocky Horrors – Baby
  3. The Mayberrys – Karma Police
  4. Witches In Bikinis – A Scary Kind Of Love
  5. Unprovoked Moose Attack – Serenade
  6. Michael Thomas – When Bullets Fly
  7. Fuck the Writer – Don’t Even Try To Understand
  8. Jabe – When The Morning Comes
  9. Quash – Love On Her Mind
  10. Where’s Leo? – Hugz Not Drugz

Mijn aanbevelingen

Serenade was zonder twijfels het hoogtepunt van dit experiment. Unprovoked Moose Attack heeft één album uitgebracht in 1999 en dit is waarschijnlijk de reden dat ze maar vijf luisteraars per maand hebben. Ik hoop dat dit omhoog schiet na het publiceren van dit bericht.

Ik was ook erg verbaasd dat When Bullets Fly zo weinig beluisterd wordt omdat het een erg fijn rocknummer is; Niet heel bijzonder maar zeker lekker om af en toe af te spelen.

Tot slot wil ik Fuck the Writer aanbevelen. Deze Rotterdamse band heb ik helaas ontdekt door weinig playtime op Spotify. Naast het nummer dat ik ontdekt heb via Forgotify ga ik binnenkort ook zijn topnummers luisteren.

Laat vooral even in een reactie weten wat jij van de nummers vindt!