Do 2: Professor Elemental

De ‘Radio’ functie van Spotify is een fijne manier om nieuwe artiesten te ontdekken. Vaak zet ik een artiestenradio aan om af te wisselen; Je hoort dan nummers van de gekozen band en vergelijkbare acts.

Op 1 september 2019 heb ik Cup of Brown Joy (Tea Bag Remix) gehoord via een Radio en toegevoegd aan mijn persoonlijke lijst. De maanden hierna kwam ik hem regelmatig tegen in mijn afspeellijst. Het nummer is catchy, gaat over thee en bevat humor. Het was een welkome verrassing wanneer het door shuffle werd voorgeschoteld.
Begin 2020 ben ik pas gaan luisteren naar de topnummers van Professor Elemental waarna ik Inn At The End Of Time (Remix) heb gedeeld met vrienden. Er ging een wereld voor mij open toen mijn broertje vertelde dat er een heel verhaal zit achter zijn discografie. Na het luisteren van de albums in chronologische volgorde werd de verhaallijn duidelijk. Elemental is niet alleen een rapper maar ook een fictieve tijdreiziger met een aap als butler.

Ik raad vooral Apequest aan omdat hij hier door de tijd reist en een missie heeft: Het terugvinden van zijn butler. Door dit concept voelt het alsof je naar een muzikaal boek aan het luisteren bent. Weird Weird West is hier een goed voorbeeld van. Steam Powered Giraffe omschrijft een conflict in een saloon alsof hij bij een kampvuur zit.

Eigenlijk moet je het gewoon ervaren. Begin hieronder (of hier) met luisteren en laat me vooral weten wat je ervan vindt!