Di 2: Uitgaansmuziek

Het horen van nummers die ik leuk vind is voor mij een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde uitgaansavond. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn muzieksmaak alternatief is en daardoor minder vaak gedraaid wordt. Totdat ik ging stappen in de Europese steden: Brno, Tampere en Växjö. In dit blogbericht vind je korte muzikale samenvattingen van drie noemenswaardige stapavonden.

Brno (Tsjechië)

In de zomer van 2015 was ik met vrienden in Brno. Tijdens de laatste avond kwamen we in een ondergrondse club terecht. Na het aanvragen van Justice – We are your friends hadden de dj en ik elkaar gevonden. Het was een korte vriendschap die een aantal uur duurde. Dit was de eerste keer dat elk nummer raak was en ik heb me hierdoor prima vermaakt: Muziek verbindt mensen!

Tampere (Finland)

De internationale conferentie BOBCATSSS werd in 2017 georganiseerd door de Universiteit van Tampere.
De feestavond was een belangrijk onderdeel van deze week en wordt elke editie op een andere manier ingevuld. Ik weet nog goed dat ik bij binnenkomst The Chemical Brothers – Galvanize hoorde. Toen wist ik dat het een goede avond zou worden…

Växjö (Zweden)

In 2018 heb ik een half jaar in Zweden gewoond. Al snel ging ik met (verse) vrienden naar Kafé de luxe; De grootste uitgaansgelegenheid in de stad maar wel met een alternatief tintje. Ik heb toen kennisgemaakt met
Teddybears – Hey Boy: “You’re bout to witness something you’ve probly witnessed before
When you tried some really crazy stuff, you know wat I’m sayin’
I’m talking ‘bout that Jimmy Hendricks stuff”
.
Dit is en blijft de beste nacht aller tijden. Tijdelijk verblijven in een nieuw land was al avontuurlijk en om dan te merken dat je zoveel plezier hebt met mensen die je net kent is bijzonder.
Als ze dan ook nog jouw favoriete muziek draaien kan het niet meer misgaan.

Conclusie

Als ik minstens één nummer hoor waar ik blij van word is mijn avond geslaagd. In de bovenstaande gevallen geef ik een 9; Het kan altijd beter.
Natuurlijk wordt de sfeer ook grotendeels bepaald door de personen om je heen. Samen plezier hebben is het allerbelangrijkste en de reden dat ik met een glimlach terugdenk aan deze momenten.

PS Misschien denk je: Waar is Riga? Dat was inderdaad een avond om nooit meer te vergeten. De kelder (Ala Pagrabs) stond op zijn kop toen wij met de lokale bevolking gingen dansen. Ik luister nog steeds regelmatig naar Letse Volksmuziek. Tip: Kokle – Kevit’, Mana Svilpastite.